Babavédő

AZ ÖTLETTŐL A BABAVÉDŐIG

A Babavédő ötlete néhány éve fogalmazódott meg bennünk. Persze neve akkor még nem volt, csak azt tudtuk – saját tapasztalatunkból – hogy kisgyerekeink bevásárlás közben türelmetlenek, és unalmukban nyalogatják, tapogatják a bevásárlókocsi mindenki által összefogdosott részeit, utána pedig szájukba veszik a kezüket. Miután a kicsik immunrendszere még nem olyan erős, hogy egy-egy ilyen fertőzésnek ellenálljon, azon kezdtünk gondolkodni, hogy hogyan lehetne elkerülni a bajt. 

Persze a tervezés hosszú folyamat volt, menet közben is rengeteget alakult a takaró. Közben természetesen a neten is kerestünk külföldi termékeket, de amit láttunk, nem nyerte el a tetszésünket. Az amerikai, vagy éppen ázsiai bevásárlókocsi takarók óriási méretűek voltak – valószínűleg a sokkal nagyobb ottani bevásárlókocsikhoz méretezték őket. A minták – még finoman fogalmazva is – nagyon távol álltak az európai ízlésvilágtól.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a magunk útját járva készítjük el a saját termékünket. Az első mintadarabokat saját gyerekeinkkel teszteltük. Amikor úgy láttuk, hogy jól érzik magukat benne és örömmel ülték végig a hétvégi nagybevásárlásokat is, elérkezettnek láttuk az időt, hogy eladásra is kínáljuk a különleges takarókat. Ekkor született meg a Babavédő név is, mely hamar sikeresnek bizonyult. Legalábbis erre utal, hogy egyre többen hirdetik – persze jogtalanul a maguk által készített takarókat Babavédő elnevezéssel. Szerencsére vagy inkább sajnos a termékük legtöbbször rossz minőségű anyagból, rossz szabással készül.

A mi Babavédőnket aranyos gyerekmintás, 100% pamutból varrjuk, a hátoldallal megegyező egyszínű pamutanyaggal körbeszegve. Vlies-anyaggal béleljük, hogy kellő puhaságot biztosítson az üléshez. Minden Babavédőhöz a mintájához illeszkedő textil táska jár, melybe kényelmesen elfér az összehajtogatott takaró. A Babavédőn és a táskán is szerepel az eredetiséget igazoló Babavédő logó.

Reméljük, a weboldalunkon sikerült kedvet csinálnunk a vásárláshoz, és hamarosan Téged is a Babavédőt használók egyre népesebb táborában köszönthetünk!

GYAKORI KÉRDÉSEK

Hány éves babának való a Babavédő?
Amikortól ülni tud és addig, amíg hajlandó beülni a bevásárlókocsiba. Tehát kb. 10 hónapos kortól 3-4 évesig.

Miért jó ez a mamának?
A gyerek nem szed össze mindenféle fertőzést az összefogdosott bevásárlókocsi nyalogatásával, megfogásával és utána a kezét a szájába véve. A Babavédő, a gyerek által elérhető részeket takarja.

Miért jó ez a babának?
Télen nem a hideg lapon ül és fogja a vizes fém vázat, nyáron pedig nem süti a popsiját a műanyag lap. Így a kibélelt bevásárlókocsiban tölti a vásárlás idejét. Ez jobb a babának és jobb a mamának is.

Hogyan lehet tisztán tartani?
Bedobod a mosógépbe és 40 fokon kimosod. A Babavédőt kifejezetten gyerekeknek szánt, 100% pamutból készült textilből varrjuk.

Hogyan vigyük magunkkal a bevásárláshoz? Nem túl nagy?
A hozzá illő, füllel ellátott kis textil táskába betéve sem a súlya, sem a mérete nem okozhat problémát.

Hol készül a Babavédő?
Minden Babavédő Magyarországon készül kézi munkával. Miután a leggyakoribb bevásárlókocsik típusa és mérete országonként eltérő, a külföldről – pl. Amerikából – behozott hasonló termékek mérete nem is lenne megfelelő.

Konkrétan hol használható a bevásárlókocsi takaró?
Miután a Babavédőt Magyarországra terveztük, szinte minden hazai ABC-ben, hipermarketben és nagyobb áruházban használható. (A tipikus Aldi, Auchan, CBA, DM, Interspar, Lidl, Metro, Spar és Tesco áruházakban lévő bevásárlókocsikkal teszteltük).